Effectief online-behandelen met EMDR

Een webinar met Suzy Matthijssen en Ad de Jongh

Een webinar over online met EMDR werken. Hoe pas ik mijn EMDR sessies aan zodat ik goed online kan werken? Wat kan wel en wat kan niet? Hoe activeer ik de herinnering en wat kan ik doen om de herinnering goed te desensitiseren? Wat kan ik inzetten om voldoende werkgeheugenbelasting te bewerkstelligen? We vertellen over de do’s en dont’s van online werken met trauma en laten ook zien hoe je verschillende technieken online kunt inzetten. We leren je ook hoe je vermijding goed kunt doorbreken en hoe je de spanning voldoende kunt reguleren. De webinar is bedoeld voor therapeuten die tenminste een door de VEN erkende Basiscursus EMDR hebben gevolgd.

Voor wie

Voor therapeuten die tenminste een door de VEN erkende Basiscursus EMDR hebben gevolgd.

Inschrijven

www.enhancingtraumatreatment.com

Kosten

€35 euro

De docenten

Suzy Matthijssen is klinisch psycholoog- psychotherapeut, onderzoeker, cognitief gedragstherapeut, psychotraumatherapeut NtVP, NRGD geregistreerd Pro Justitia rapporteur, EFT therapeut en EMDR Supervisor in opleiding, schrijft Pro Justitia rapportages en is docente bij de RINO groep Utrecht. Zij doet onderzoek naar het optimaliseren van traumabehandelingen en is hier ook op gepromoveerd. Bij het Altrecht Academisch Angstcentrum staat Suzy aan het hoofd van een intensieve ambulante traumabehandeling en is zij expertleider PTSS. Ze is als onderzoeker aan Altrecht en de Universiteit Utrecht verbonden.

Ad de Jongh is gz-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook maakt hij deel uit van de directie van de PTSS kliniek PSYTREC. Hij houdt zich onder andere bezig met training en onderzoek naar de mogelijkheid van evidence based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder die met ernstige psychische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 400 publicaties over psychologische onderwerpen.