Effectief online-behandelen met EMDR

Een webinar met Suzy Matthijssen en Ad de Jongh

Een web-cursus waarin je alles kunt leren over online met EMDR werken. Waar begin ik als ik online wil behandelen? Hoe pas ik mijn EMDR sessies hierop aan zodat ik goed kan werken? Wat kan wel en wat kan niet als je online behandelt? Hoe activeer ik de herinnering en wat kan ik doen om de herinnering goed te desensitiseren? Wat kan ik inzetten om voldoende werkgeheugenbelasting te bewerkstelligen? Kan het ook als je patiënt geen computer heeft en geen smartphone, maar alleen een mobieltje zonder beeldbelfunctie? Kortom, we vertellen over de do’s en dont’s van online werken met trauma en laten ook zien hoe je verschillende technieken (zoals de EMD-knaller) online kunt inzetten. En, last but not least: voor de moeilijke categorie patiënten leren we je ook nog hoe je vermijding goed kunt doorbreken en hoe je de spanning voldoende kunt reguleren.

Voor wie bedoeld?

Voor therapeuten die tenminste een door de VEN erkende Basiscursus EMDR hebben gevolgd.

Datum

Woensdag 1 april 2020

Tijd

Aanvang 20:00 uur, einde 22:00 uur

Kosten

35 Euro. Betaling via Ideal.

Inschrijven

www.enhancingtraumatreatment.com

Inschrijven kan vanaf 30 maart!

De docenten

Suzy Matthijssen is klinisch psycholoog- psychotherapeut, onderzoeker, cognitief gedragstherapeut, psychotraumatherapeut NtVP, NRGD geregistreerd Pro Justitia rapporteur, EFT therapeut en EMDR Supervisor in opleiding, schrijft Pro Justitia rapportages en is docente bij de RINO groep Utrecht. Zij doet onderzoek naar het optimaliseren van traumabehandelingen en is hier ook op gepromoveerd. Bij het Altrecht Academisch Angstcentrum staat Suzy aan het hoofd van een intensieve ambulante traumabehandeling en is zij expertleider PTSS. Ze is als onderzoeker aan Altrecht en de Universiteit Utrecht verbonden.

Ad de Jongh is gz-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook maakt hij deel uit van de directie van de PTSS kliniek PSYTREC. Hij houdt zich onder andere bezig met training en onderzoek naar de mogelijkheid van evidence based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder die met ernstige psychische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 400 publicaties over psychologische onderwerpen.