1-daagse cursus ‘EMDR 2.0’

Door Ad de Jongh en Suzy Matthijssen

Een goed begrip van de werkgeheugentheorie kan je helpen de effectiviteit van je EMDR behandelingen te verbeteren. Wat doe je bijvoorbeeld als de SUD niet daalt en EMDR therapie niet werkt? In deze cursus leer je verschillende technieken om deze en andere obstakels te overwinnen. Van modaliteit-specifieke werkgeheugen belastende technieken, tot het destabiliseren van herinneringen door massieve technieken zoals de Flash en de EMD-knaller.

Direct inschrijven voor 14 januari 2022, klik hier

Direct inschrijven voor 11 maart 2022, klik hier

Doel van de cursus

In deze cursus leer je de allernieuwste ontwikkelingen van EMDR toepassen waarmee je jouw therapie-sessies nog effectiever kunt maken 

Voor wie

Je bent actief in de klinische praktijk en hebt de nodige praktische ervaring met EMDR therapie. Je hebt (tenminste) de practitioner opleiding EMDR gevolgd en de kennis van het basisprotocol is voor jou gesneden koek. Met name je praktische ervaring met het gebruik van EMDR geven jou aanleiding om je verder te willen verdiepen.

Programma

 • Werkgeheugentheorie in relatie tot de effectiviteit van EMDR therapie
 • Update over de allernieuwste ontwikkelingen, EMDR 2.0 genaamd
 • Analyse en aanpak onvoldoende daling van de SUD
 • Modaliteit-specifieke werkgeheugen belastende technieken
 • Destabiliseren van herinneringen door de Flash en de EMD-knaller
 • Disruption by surprise
 • Live demonstraties en videofragmenten van behandelingen in de praktijk
 • Inbrengen van eigen casuïstiek en veel zelf oefenen

Accreditaties

VEN (6 smal punten), VGCT (6 punten), NIP (6 punten), NIP A&O/A&G (6 punten ), NIP/ELP (6 punten), NVP (6 punten) en FGZP (7 punten).

Plaats en data

14 januari 2022, online

11 maart 2022, Aristo Utrecht

Duur

1 dag van 9.30 tot 17.00 uur

Kosten

€ 225,00 (online)

€ 265,00 (live)

Inschrijven

Direct inschrijven voor 14 januari 2022, klik hier

Direct inschrijven voor 11 maart 2022, klik hier

Meer informatie

Wil je op de hoogte worden gehouden over deze cursus of heb je een andere vraag? Stuur dan een mailtje naar workshopemdr@gmail.com

Over de cursusbegeleiders

Suzy Matthijssen is klinisch psycholoog- psychotherapeut, onderzoeker, cognitief gedragstherapeut, psychotraumatherapeut NtVP, NRGD geregistreerd Pro Justitia rapporteur, EFT therapeut en EMDR Supervisor in opleiding, schrijft Pro Justitia rapportages en is docente bij de RINO groep Utrecht. Zij doet onderzoek naar het optimaliseren van traumabehandelingen en is hier ook op gepromoveerd. Bij het Altrecht Academisch Angstcentrum staat Suzy aan het hoofd van een intensieve ambulante traumabehandeling en is zij expertleider PTSS. Ze is als onderzoeker aan Altrecht en de Universiteit Utrecht verbonden.

Ad de Jongh is gz-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook is hij hoofd van de afdeling wetenschappelijk onderzoek van de PTSS kliniek PSYTREC in Bilthoven. Hij houdt zich onder andere bezig met training en onderzoek naar de mogelijkheid van evidence based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder die met ernstige psychische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 400 publicaties over psychologische onderwerpen, waaronder zes boeken.

Reacties deeelnemers

Lees hier het artikel dat verscheen over deze cursus.

 • ‘EMDR 2.0, een hele opluchting voor cliënt en therapeut, zoveel bruikbare handvatten om wat moeizamere EMDR-sessies goed en snel te laten verlopen’
 • ‘Trauma’s waar ik met EMDR 1.0 vijf sessies over deed, behandel ik nu in binnen een enkele sessie.Het is echt een mooie ontdekking. En ook wel groot eigenlijk.
 • Jee EMDR 2.0 geweldig!! Vandaag ook weer heerlijk ermee gewerkt met mijn cliënten, met tikje takje takketak, enzovoort, als een team samenwerkend met de cliënt en hem/haar ook als assistent laten fungeren, en wat gaat die SUD lekker hard naar benee. Nou dus ik ben vandaag hieperdepiep, door de EMDR 2.0!
 • ‘We deden EMDR 2.0 en ik had onder andere een lijst met woorden om te herhalen te spellen etc. Hij moest zo ontzettend lachen door die woorden. En ik ook. Hij daagde me uit de meest idiote woorden te verzinnen. Tranen rolden over onze wangen. SUD werd snel 0 van een vreselijk plaatje. Daarna kon ik hem opvegen zo moe was hij. 2e plaatje lukte niet meer. Maar zo’n pret bij zoveel ellende heb ik nooit gehad hoewel ik vaak moet lachen bij de 2.0
 • ‘Heftig target bij cliënte was in 15 minuten klaar’