Curriculum Vitae

Mike de Wit (1953) studeerde psychologie aan de Universiteit van Nijmegen. Hij heeft een aantal jaren in verschillende crisiscentra gewerkt. Gefascineerd door het fenomeen psychotrauma is hij zich in de 90-er jaren meer en meer gaan verdiepen in traumabehandeling middels scholing in de behandeling met EMDR. Daarnaast heeft hij verschillende opleidingen in cognitieve gedragstherapie gedaan, omdat daarmee heel veel klachten doeltreffend behandeld kunnen worden.

Zijn doelgroep zijn cliënten die ouder zijn dan 18 jaar en die qua klachten kortdurend (binnen de Basis Generalistische GGZ) behandeld kunnen worden (zie ook: Praktische Info -Kosten). Hij behandelt angststoornissen (paniekstoornis, agorafobie, specifieke fobieën, sociale fobie, obsessieve-compulsieve stoornis, posttraumatische stress-stoornis, gegeneraliseerde angststoornis), depressieve klachten, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en somatoforme stoornissen (somatisatiestoornis, ongedifferentieerde somatoforme stoornis, hypochondrie).

Mike’s werktijden zijn maandag- en donderdagmiddag (13:00 -17:00) en dinsdag en woensdag (9:00 – 17:00).

De wachttijd voor intake en behandeling bedraagt op dit moment 3 tot 4 weken.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Mike de Wit is geregistreerd GZ-psycholoog (BIG registratienr.: 39050968225). Hij is aangesloten bij Vereniging EMDR Nederland en de LVVP.

Naast zijn werk bij het Centrum voor Psychotherapie & Psychotrauma werkt hij ook nog bij Veerkracht Zorg, een instelling die medisch specialistische zorg biedt voor mensen bij wie het herstel belemmerd wordt doordat psychische en fysieke klachten elkaar versterken.

Klik hier door voor de informatie over de kosten van een behandeling bij Mike de Wit