toorenburgMaud van Toorenburg (1972) studeerde klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht en werkte vervolgens onder meer voor Artsen zonder Grenzen in Indonesië. Terug in Nederland specialiseerde zij zich verder in traumagerelateerde problematiek bij PsyQ en Stichting Centrum ’45, Landelijk expertisecentrum voor Psychotrauma, waar zij zowel volwassenen als kinderen behandelde. Zij werkte voor het Psychotrauma Diagnose Centrum en deed tevens onderzoeken voor het IMMO, Instituut voor Mensenrechten en Medisch Onderzoek. Ook is zij als behandelaar verbonden aan het Instituut voor Psychotrauma. Vanaf de start is zij betrokken bij Psytrec, Psychotrauma Expertise Centrum, waar mensen met complexe PTSS een innovatieve en intensieve behandeling krijgen.

Maud ontwikkelde een brede visie op de ontwikkeling van mensen en hun veerkracht. Door de jaren heen heeft zij veel ervaring opgedaan met traumabehandelingen en in het bijzonder met EMDR. Door de effectiviteit en vele toepassingsgebieden die deze methode biedt, was het een logische stap om zich als vrijgevestigd therapeut aan te sluiten bij het Centrum voor Psychotherapie en Psychotrauma te Bilthoven. In deze praktijk werkt zij vooral kortdurend en klachtgericht.

Mw drs. M.M. van Toorenburg is BIG geregistreerd gz-psycholoog (nr. 59066347625) en psychotherapeut (nr. 79066347616). Ze is geregistreerd practitioner bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN), geregistreerd psychotraumatherapeut bij de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) en lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychotherapeuten (LVVP).